Karate klubu "Rajko Crnobnja Gligo"  je po treći put uručeno priznanje za najbolji sportski klub u Novom Gradu, jer su novogradski karatisti prošle godine osvojili 293 medalje, 84 zlatne, 77 srebrnih i 132 bronzane.
Klub okuplja oko 200 djece, svih uzrasta sa kojima radi šest trenera od kojih su dva profesori sporta, a ovo priznanje je osvojio i u 2015. i 2016. godini. 

Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je Fudbalski klub /FK/ "Svodna", a treće Atletski klub "Sloboda". 

Najbolji sportista je Srđan Đukanović iz FK "Svodna". 

FK "Svodna" je na čelu sa Srđanom prošle godine, na turniru u Sloveniji "Mini liga šampiona" ušao u 32 najbolje ekipe svijeta, osvojili su više regionalnih turnira, a Đukanović je više puta bio najbolji igrač turnira. 

Drugo mjesto osvojio je Sergej Babić iz Košarkaškog kluba "Sloboda 73", a treće Adis Plavulj iz FK "Sloboda". 

Najbolji sportista u ženskoj konkurenciji je Nikolina Čulić iz Odbojkaškog kluba "Smeč", kapiten seniorske ekipe, najbolji pojedinac i odbojkaš kluba za 2018. godinu. 

Prošle godine je sa svojim timom ostvarila osam pobjeda i sedam poraza, a seniorska ekipa "Smeča" je na četvrtom mjestu Druge lige - grupa Zapad. 

Drugo mjesto osvojila je Una Kenjalo iz Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo", a treće Radana Bursać iz Atletskog kluba "Sloboda". 

Najbolji mladi sportista je Savo Abdulaj iz Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo" koji je u takmičarskoj 2018. godini, u uzrasnoj kategoriji pionira, osvojio 31 medalju - 16 zlatnih, šest srebrenih i devet bronzanih. 

Drugo mjesto pripalo je Danijelu Marinu iz Škole fudbala "Bubamara" i treće Mirku Narandžiću iz Košarkaškog kluba "Sloboda 73". 

Najbolji mladi sportista u ženskoj konkurenciji je Marija Grab iz Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo" koja je prošle godine osvojila bronzanu medalju u katama pojedinačno na Prvenstvu Republike Srpske, u svojoj B klasi, kao i u apsolutnoj kategoriji, a 2018. godine osvojila je ukupno 16 medalja - sedam zlatnih, tri srebrene i šest bronzanih. 

Drugo mjesto u ovoj konkurenciji osvojila je Stela Maran iz Odbojkaškog kluba "Smeč", a treće Milica Blagojević iz Atletskog kluba "Sloboda". 

Najuspješniji trener u Novom Gradu prošle godine je Radomir Dalmacija, trener Odbojkaškog kluba "Smeč" koji predvodi stručni štab i seniorski tim kluba, a odlukom Odbojkaškog saveza jedan je od trenera republičkog kampa najboljih odbojkaša u Trebinju. 

Najistaknutiji sportski radnik je Milan Božić predsjednik Košarkaškog kluba "Sloboda 73" koji je učestvovao u organizaciji košarkaškog kampa, održanog po četvrti put u Novom Gradu, kao i u organizovanju turnira za kadete BiH i "Trofeja Novog Grada" na kojem su učestvovale ekipe "Partizana", "Cedevite", "Igokee" i "Heliosa". 

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da se dodjelom nagrada i priznanja opština na neki način zahvaljuje sportistima za postignute rezultate. 

"Ponosni smo na njih jer su dostojno prezentovali našu opštinu u regiji i svijetu. Opština Novi Grad podržava rad sportskih klubova i organizaciju sportskih manifestacija, te dodjeljuje stipendije talentovanim mladim sportistima", rekao je on. 

Lukač je naveo da su prošle godine u Novom Gradu organizovane brojne sportske manifestacije od kojih su neke bile i međunarodnog karaktera. 

Izbor najboljih sportista održan je 25. put pod pokroviteljstvom opštine i u tehničkoj organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and suit


NAJČITANIJE

Error: No articles to display

Please publish modules in offcanvas position.